Numele Iulian vine de la Ilie?


Astazi am vazut foarte multe urari celor ce poarta numele de Iulian, Iuliana,Iulia pe retelele de socializare dar ma intrebam daca are legatura cu Sf Ilie. Asa ca am cautat mai multe informatii legate de aceasta sarbatoare :
Pentru că astăzi este ziua în care Biserica Ortodoxă face prăznuirea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul este necesar să facem o precizare: Numele Iulian nu este derivat de la numele Ilie, iar ca dovadă vă aducem la cunoștință următoarele:
☼ Numele Ilie provine din numele latin Elis, cu varianta greceasca 'Hλίας, avându-și originea in ebraicul אליהו, adică Eliyahu, având semnificația de "Yahweh este Dumnezeul meu", sau "Dumnezeu este Domnul meu".
☼ Numele Iulian(-a) provine de la numele vechi Iulius, care, la rândul sau, are la baza cuvântul de origine latina „iouilios” – de aici si forma „lovis”. Se pare că acest termen din urmă se apropia, ca sens, de lumina cerului, o dovada în acest sens fiind înlocuirea sa cu numele Iupiter. În orice caz, semnificația numelui Iulia nu ar trebui sa ne pună nicio problema, prenumele feminin în discuție însemnând „lumina cerului, divinitate”. O forma a acestui nume este Iuliana, iar corespondentul masculin este Iulian.
În consecință, dorim ca Dumnezeu să-i binecuvinteze cu ani mulți și rodnici pe toți cei care poartă numele Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul: Ilie, Iliuță, Iliana, Ilina, Ilinca, Ilincuța sau Lia, pentru ca pe cei ce poartă numele de Iulian sau Iulia să-I felicităm pe 6 februarie (Sfântul Mucenic Iulian), 21 iunie (Sfântul Iulian din Cilicia), 18 octombrie (Cuviosul Iulian) sau 21 decembrie (Sfânta Muceniță Iulia).