-1 pachet foi de placinta
-1 pachet unt
-200 gr alune
-200 gr miez de nuca
-1 ceasca miere
-100 gr zahar
-150 ml apa
-1 esenta de rom
- 1 lingurita scortisoara
Lasam foile de placinta sa se decongeleze la temperatura camerei. Dam
miezul de nuca si alunele prin rasnita (sau le putem strivi cu
sucitorul),le amestecam si cu scortisoara.
Pregatim tava: ungem tava cu putin unt (untul il topim si sa fie
caldut) punem o foaie de placinta si o ungem,adaugam alta foaie de
placinta ,si tot facem acelasi tratament pana asezam 6 foi de
palcinta,apoi punem amestecul de nuca si alune,punem un alt strat de 4
foi de placinta( exact ca mai sus,foaie,unegem cu unt,foaie ,ungem cu
unt...pana la a 4 foaie).
Punem tava la frigider pentru 30 minute,apoi o scoatem si o portionam
(am taiat-o in patratele), untul topit ramas l-am turnat peste
marginile taiate ale fiecarui patratel, in felul acesta foile din
interior nu se vor usca la copt.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute (eu am facut-o dupa o
revista si scria ca trebuie 30 minute foc mare si apoi inca 30 minute
foc mic, eu am lasat-o la foc mic...si daca mai intarziam putin o faceam
scrum :(((....DECI 30 MINUTE FOC MEDIU).
Intre timp facem siropul,punem pe foc apa si zaharul,lasam se se
lege un pic (nu prea mult) cam 10 minute maxim ,apoi luam de pe foc si
adaugam mierea si esenta de rom(eu fac cu esenta de rom pt ca asa imi
place,dar puteti folosi si zeama de la o lamaie).
Scoatem de la cuptor si punem siropul peste ea asa fierbinte.Lasam
cateva ore si servim(eu am lasat-o 24 ore si a fost minunata).
Pofta buna!