De data aceasta, as vrea sa vorbim si despre cum ne organizam mesele zilei. Sariti peste vreo masa a zilei? Eu pana acum 4 ani nu luam niciodata micul dejun, pur si simplu, saream direct la pranz. Foarte nesanatos, nu va sfatuiesc sa faceti asa. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, pentru a avea energie toata ziua trebuie sa luati un mic dejun copios. Eu prefer fulgii de porumb Rommac cu lapte rece ( stiu, de preferat e lapte cald, dar imi place sa rontaie fulgii de porumb).
Fulgii de porumb Rommac sunt realizati din cereale foarte atent prelucrate avand valoarea nutritiva deosebita. Pentru ca nu sunt afectate calitatile naturale ale boabelor de porumb acestia sunt foarte sanatosi multumita tehnologiei de fabricare. Bogati in vitamine ( vitaminele A, B, C, D si E ) si fier acestia sunt foarte sanatosi si satiosi. Ii putem servi cu lapte sau cu iaurt, sunt usor de digerat, foarte fragezi si se inmoaie imediat in lichide calde ( uneori mai rontai 2-3 fulgi de porumb).Ii putem gasi intr-o multime de varietati si arome.
Dar, acestia sunt deliciosi si in alte combinatii,nu numai cu lapte si iaurt. Se pot pregati gustari, dulciuri, etc.
Pentru gustari puteti prepara cu fulgi de porumb si Snitele. Eu o pregatesc foarte des, dar niciodata nu am timp sa fotografiez macar un snitel ( imediat dispar din farfurie) pentru ca sunt delicioase si satioase.
Va las mai jos reteta de Snitele cu fulgi de porumb:
- 600 gr piept de pui/curcan feliat,
- 200 gr fulgi de porumb,
- 50 gr pesmet,
- 350 gr iaurt,
- sare, piper, usturoi praf,
- ulei.
Intr-un bol condimentam pieptul de pui( adaugam mirodeniile si iaurtul) si il lasam la macerat cateva ore( 5-6 ore) . Punem fulgii de porumb intr-un castron si ii mai sfarmam putin si adaugam psmetul, amestecam bine.
Punem tigaia cu uleiul la incins, apoi luam cate o bucata de piept de pui si presaram pe ea amestecul de fulgi de porumb si pesmet.
Prajim la foc moderat pe ambele parti, intoarce-ti de 2 ori sa nu le ardeti prea tare pe o parte.
Pofta buna!
Sursa mea de inspiratie pentru aceasta reteta este aici si pentru a va arata cat sunt de aratoase am sa pun de aici si poza.
Poza apartine http://retete.eva.ro/mancaruri/snitele-cu-fulgi-de-porumb-articol-38115.html