Zilele trecute am fost una dintre norocoasele care au castigat la concursul organizat de Apimond aceste trei produse extraordinar de utile.
V-am povestit intr-un articol anterior, despre un alt produs marca Apimond, care a dat rezultate uimitoare. Dupa ce testez aceste produse ( personal, ca pe acestea le pot folosi, chiar daca sunt graviduta) am sa revin pe blog, cu cate un review, pentru fiecare produs, in parte .
Pana atunci o sa va las cateva informatii despre beneficiile mierii de faneata.

MIEREA DE FÂNEAŢĂ provine
din zona de munte de la stupi staționari, are o valoare energetică
ridicată prin conținutul mare de zaharuri de calitate, de aceea este
indicată în surmenaj, oboseală fizică sau intelectuală, debilitate,
stări de convalescență, tulburări de creștere. Datorită compoziției sale
complexe de vitamine și minerale, precum și încărcăturii vitale, este
mult mai hrănitoare decât zahărul rafinat, care este un produs lipsit de
viață, alcătuit numai din zaharoză. Dacă este administrată per-oral,
are acțiune antiinflamatoare, antimicrobiană, antialergică,
expectorantă, antitusivă, calmantă, antispastică, îmbunătățește diureza
și eliminarea toxinelor, crește capacitatea de apărare a organismului,
are acțiune favorabilă asupra mușchiului cardiac și asupra circulației
coronariene, hrănește și fortifică celulele nervoase, îmbunătățește
somnul, tonifică și reglează activitatea sistemului endocrin, combate
constipația și fenomenele putrede din intestine, crește rezerva de
glicogen hepatic, ameliorează funcțiile celulelor hepatice, favorizează
absorbția calciului și a altor nutrienți, facilitează digestia
proteinelor și grăsimilor. Cu alte cuvinte: un panaceu al naturii.
La sugari, mierea de fâneață facilitează acidifierea cazeinei din
lapte, cu formare de fulgi fini, ușor de digerat. Stomacul se evacueaza
într-un timp mai scurt, prevenind fermentațiile, balonările și colicile
abdominale. O mare nedreptate s-a făcut mierii, în urmă cu mai mulți
ani, când s-a recomandat a nu se da copiilor sub un an pe motiv că ar
putea produce botulism. Întreaga discuție a pornit de la un singur caz
de botulism întâlnit la un sugar, când s-a considerat, fără dovezi
clare, că boala ar fi fost transmisă prin spori de bacili găsiți
accidental în miere. Dar și în praful aflat pretutindeni, în mediul
obișnuit de viață, se găsesc foarte mulți spori botulinici; copiii merg
de-a bușilea pe podea, iar sporii aderă pe mâini ori jucării, de unde
pot fi ingerați. Deși majoritatea sunt expuși, foarte puțini bebeluși se îmbolnăvesc de botulism.
Articol preluat de pe site-ul Apimond