Miere de fâneață de la ApimondZilele trecute am fost una dintre norocoasele care au castigat la concursul organizat de Apimond  aceste trei produse extraordinar de utile. 
V-am povestit intr-un articol anterior, despre un alt produs marca Apimond, care a dat rezultate uimitoare. Dupa ce testez aceste produse ( personal, ca pe acestea le pot folosi, chiar daca sunt graviduta) am sa revin pe blog, cu cate un review, pentru fiecare produs, in parte . 
Pana atunci o sa va las cateva informatii despre beneficiile mierii de faneata.   MIEREA DE FÂNEAŢĂ provine din zona de munte de la stupi staționari, are o valoare energetică ridicată prin conținutul mare de zaharuri de calitate, de aceea este indicată în surmenaj, oboseală fizică sau intelectuală, debilitate, stări de convalescență, tulburări de creștere. Datorită compoziției sale complexe de vitamine și minerale, precum și încărcăturii vitale, este mult mai hrănitoare decât zahărul rafinat, care este un produs lipsit de viață, alcătuit numai din zaharoză. Dacă este administrată per-oral, are acțiune antiinflamatoare, antimicrobiană, antialergică, expectorantă, antitusivă, calmantă, antispastică, îmbunătățește diureza și eliminarea toxinelor, crește capacitatea de apărare a organismului, are acțiune favorabilă asupra mușchiului cardiac și asupra circulației coronariene, hrănește și fortifică celulele nervoase, îmbunătățește somnul, tonifică și reglează activitatea sistemului endocrin, combate constipația și fenomenele putrede din intestine, crește rezerva de glicogen hepatic, ameliorează funcțiile celulelor hepatice, favorizează absorbția calciului și a altor nutrienți, facilitează digestia proteinelor și grăsimilor. Cu alte cuvinte: un panaceu al naturii.
La sugari, mierea de fâneață facilitează acidifierea cazeinei din lapte, cu formare de fulgi fini, ușor de digerat. Stomacul se evacueaza într-un timp mai scurt, prevenind fermentațiile, balonările și colicile abdominale. O mare nedreptate s-a făcut mierii, în urmă cu mai mulți ani, când s-a recomandat a nu se da copiilor sub un an pe motiv că ar putea produce botulism. Întreaga discuție a pornit de la un singur caz de botulism întâlnit la un sugar, când s-a considerat, fără dovezi clare, că boala ar fi fost transmisă prin spori de bacili găsiți accidental în miere. Dar și în praful aflat pretutindeni, în mediul obișnuit de viață, se găsesc foarte mulți spori botulinici; copiii merg de-a bușilea pe podea, iar sporii aderă pe mâini ori jucării, de unde pot fi ingerați. Deși majoritatea sunt expuși, foarte puțini bebeluși se îmbolnăvesc de botulism.

Articol preluat de pe site-ul Apimond