Prajitura cu caramel




Blat:

- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de faina rase

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul pana obtinem o bezea. Galbenusurile se freaca cu 2 linguri de ulei si adauga peste bezea. Faina o adaugam lingura cu lingura,in ploaie, amestecand cu o spatula de jos in sus, usor , pentru a iesi blatul pufos. Punem intr-o tava ( 35x25) si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Crema 1:

- 1 cana de lapte
- 1/2 cana de zahar
- 1 cana de nuci/alune pisate
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
- 4 galbenusuri
- 100 gr unt
- 1 esenta de rom

Pastram untul separat, iar restul ingredientelor le amestecam intr-o oala care nu lipeste si le punem la foc mic. Amestecam continuu pana se ingroasa crema.
Lasam crema sa se raceasca, adaugam esenta de rom si untul. 

Crema 2:

- 4 albusuri
- 8 linguri de zahar
- 1 lingurita de ness

Batem albusurile cu 3 linguri de zahar pana obtinem o bezea. Restul de zahar ( 5 linguri) se caramelizeaza pe foc si se toarna fierbinte peste bezea, amestecand repede pentru a nu se face granule, dupa care se adauga nessul.

Montarea prajiturii.

Taiem blatul in doua parti si incepem : blat, crema 1, blat si crema 2. Prajitura se da la rece peste noapte sau 12 ore. O portionam si servim. 







Pofta buna!